Facebook Twitter Youtube

Ali so otroci še lastniki svojih izkušenj?

Vrsta dogodka: predavanje

Lokacija: On line (Platforma Zoom)

Termin: 18. november 2021 ob 18.00

Pogosta tema, ki vznemirja sodobne starše, je povezana z vprašanji: kdaj bodo otroci dovolj samozavestni, kako pomagati otrokom do samozavesti, kaj narediti, ko so otroci panični pred preverjanjem znanja v šoli, zakaj so otroci tako nemotivirani, zakaj jim je vse takoj dobro. Kako naj jim pomagamo do več samostojnosti ali bodo našli svoje cilje in si izbrali kariero, kjer bodo izpolnili sebe?

Če ste se pri kateremu od zgornjih vprašanj uglasili z vsebino povedanega, sta naša predavatelja pravi naslov za vas. Kot ju poznamo že iz preteklosti, so njune zgodbe vselej navdih za sproščeno in umirjeno ravnanje v starševski vlogi. Na predavanju bosta spregovorila o tem, kako otrokom omogočiti, da se bodo učili življenjsko pomembnih stvari prek izkušenj. Zagovarjata, da so izkušnje edino resnično znanje, ki ga uporabljamo, da preživimo. Kako otrokom pokazati, da je učenje življenjskih veščin lahko smiselno?

Leonida in dr. Albert Mrgole sta starša štirih odraslih otrok in sodita med naše najbolj priljubljene predavatelje. Preko 15 let delujeta v zavodu Vezal kot psihoterapevta. Starši imajo zlasti radi njun preprost način, ko na konkretnih zgodbah in primerih pokažeta, kako sestaviti odziv, s katerim ohranjamo in gradimo povezanost in bližino.

Dogodek organizira: Središče Rotunda, Koper, so.p.