Facebook Twitter Youtube

Mladi so na netu – kaj storiti?

Vrsta dogodka: Predavanje

Lokacija: Župnija Crklje ob Krki (veroučna učilnica), Cerklje ob Krki 54

Termin: 1. oktober ob 18.00

Opis: »Svet ni eden, svetova sta dva,« so v začetku tega tisočletja sporočala oglasna sporočila za dostop do interneta. Po slabih 15 letih se zdi, da so bila še preveč preroška.

Starši, stari starši, učitelji in vsi, ki prihajamo v stik z mladimi, imamo pogosto občutek, da so ti v svojem svetu. Da v živo skoraj ne komunicirajo več. Da je drugi svet zelo drugačen, neznan in nevaren.

Kaj mladi počnejo na internetu in kako? Kaj se tam dogaja in kaj so le pretirani miti? Je dialog “v živo” med mladimi in med generacijami bolj izjema kot pravilo? Kaj storiti, da bi vendarle živeli v istem svetu?

Odgovore na ta aktualna vprašanja bomo iskali z Matejem Cepinom, po stroki univ. dipl. ing. računalništva, sicer pa direktorjem zavoda Socialna akademija iz Ljubljane in večletnim mladinskim delavcem na različnih področjih. Pred leti je bil eden od pobudnikov projekta Socialni teden, ki že več let uspešno teče po vsej Sloveniji. Zanimajo ga teme kot so mladi, aktivno in odgovorno državljanstvo, vseživljenjsko učenje, vodenje in management. Na teh področjih je objavil že tudi veliko knjig in člankov. Je mož in oče, prostočasni tekač, najraje pa povezuje ljudi in jim pomaga odkrivati njihove potenciale.

Dogodek organizirata: Društvo socialnih dejavnosti Kolpingova družina