Facebook Twitter Youtube

Na pot spomina in sprave

cas1Vrsta dogodka: Pohod

Lokacija: Kočevski Rog: Kren – Pugled – Žaga Rog – Rajhenavski pragozd

Termin: Dogodek bo v soboto, 26. 9. 2015. Začel se bo ob 8h, ko se bomo zbrali v Štepanji vasi v Ljubljani (Mekinčeva ulica 1).

Opis programa:
8.00: Zbor udeležencev v Štepanji vasi v Ljubljani (Mekinčeva ulica 1). OPOMBA: Lahko pridete tudi sami do jame pod Krenom ob 10h. Predstavitev udeležencev. Uvod v dogodek.
8.20: Odhod in vožnja do jame pod Krenom v Kočevskem Rogu.
10.00: Molitev Križevega pota ob grobišču pri jami pod Krenom (Križev pot z varuhi spomina). Recitacija pesmi Franceta Balantiča in meditacija. Ogled kapele in razlaga mozaika. Z nami bo tudi Andrej Podkoritnik, ki nam bo spregovoril o grobišču in o znamenitem mozaiku p. Marka Ivana Rupnika.
11.10: Vožnja do Pugleda.
11.55: Pot do spomenika na Pugledu, ogled in razlaga spomenika, recitacija pesmi Karla Destovnika Kajuha in meditacija.
12.35: Vožnja na Žago Rog
13.10: Odmor in malica na Žagi Rog
13.40: Opis Skavtskega okoljskega centra in zgodovine Žage Rog
13.50: Pohod skozi pragozd in vrnitev na Žago Rog (pribl. 4h počasne hoje po razgibanem terenu). Kdor bo želel bo lahko počakal v skavtski koči na Žagi Rog.
18.00: Refleksija in odhod domov.

Tehnične podrobnosti:
– Prevoz: Z lastnimi osebnimi vozili. Obnašali se bomo ekološko in se namestili v kar najmanjše število avtomobilov. Pot od Štepanje vasi do jame pod Krenom v Kočevskem Rogu:  http://skrci.me/kren
– Hrana: Iz nahrbtnika
– Hoja: Hodili bomo počasi (hoje bo za okoli 4 ure).
– Obleka in obutev: Pohodna – primerni so lahki gojzarji. Skavti oblecite skavtski kroj. Vzemite tudi dežnik ali pelerino, če bi bilo kaj dežja. Vzemite tudi kakšno podlago za sedenje.
– Vreme: Pohod bomo prilagodili vremenskim okoliščinam. V primeru, da bi se vreme bistveno poslabšalo (intenzivno deževalo) že pred pohodom, bomo odločitev o izvedbi pohoda sporočili en večer prej na spletni strani http://socialniteden.si/program2015/na-pot-spomina-in-sprave.

Več informacij: [email protected] ali 041 789 188 (Aleš Čerin).

Vodenje: Tone Lesnik in Aleš Čerin (pri jami pod Krenom tudi Andrej Podkoritnik, ki nam bo spregovoril o grobišču in o znamenitem mozaiku p. Marka Ivana Rupnika.

Dogodek organizira: Skavtska akademija Združenja odraslih katoliških skavtinj in skavtov Slovenije