Facebook Twitter Youtube

Dialog o ukrepih za mlade v MO Maribor

DSC_1123

Včeraj, 1.10.2015 ob 19. uri se je v prostorih Društva Salezijanski mladinski center Maribor odvila okrogla miza z naslovom Dialog o ukrepih za mlade v MO Maribor, v okviru Socialnega tedna, ki ga organizira Socialna akademija.
Dogodek sta organizirala Društvo Salezijanski mladinski center maribor in Mestni mladinski svet Maribor, gostje okrogle mize pa so bili podžupan MOM mag. Zdravko Luketič, višja svetovalka na področju mladine MOM dr. Martina Rauter, direktorica Evropskega kulturnega in tehnološkega centra dr. Dragica Marinič ter predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor g. Žiga Štajnbaher. Moderatorka večera je bila Nomi Hrast.
Dotaknili so se treh najpomembnejših tem s katerimi se danes srečujejo mladi in sicer: brezposelnost med mladimi, mobilnost mladih in stanovanjska problematika mladih.
Veseli nas, da se je dogodka udeležili veliko število ljudi, med njimi pa tudi predstavniki nekaterih nevladnih organizacij, ki delujejo na področju mladih, kot so Pekarna Magdalenske mreža Maribor – Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Mladi Kolping in Združenje EPEKA.
Zahvaljujemo se tako gostom kot tudi obiskovalcem in že razmišljamo o naslednjem podobnem dogodku.

DSC_1144

DSC_1152