Facebook Twitter Youtube

Dobrodelna prodajna razstava za izjemne otroke, otroke s posebnimi potrebami – “Naš svet je drugačen“ in Veseli balon

Veseli-balon-pasicaKraj: Kulturni center Laško, Trg svobode 6, Laško

Termin: od 24. 9. do vključno 2. 10. 2013

Društvo Vesele nogice ob letošnjem svetovnem dnevu cerebralne paralize, v času med 2. septembrom in 2. oktobrom 2013, organizira dve akciji: dobrodelno razstavo likovnih del na temo “Naš svet je drugačen” in Veseli balon. Namen obeh akcij je ozavestiti in opozoriti na osebe s posebnimi potrebami.
Z dobrodelno razstavo je društvo istočasno združilo umetnost, kulturo in dobrodelnost. Poleg umetniških del bo na razstavi predstavljeno tudi sedem zgodb izjemnih otrok. Razstava je v času med 2. in 6. septembrom 2013 gostovala v prostorih Državnega zbora RS, sedaj pa nadaljuje pot po Sloveniji. V Kulturnem centru Laško bo na ogled med 24. septembrom in 2. oktobrom.
V akciji Veseli balon želi društvo obeležiti svetovni dan cerebralne paralize malo drugače – z veseljem in razigranostjo ter tudi na takšen način opozoriti na problematiko oseb s posebnimi potrebami. Po slovenskih mestih njihovi prostovoljci delijo balone za simboličen prispevek 2 EUR. V znak podpore osebam s posebnimi potrebami bodo v času akcije tako v zrak spustili 2013 balonov s helijem. Poleg balona delijo tudi zloženko z informacijami o cerebralni paralizi. Zbrana sredstva so v celoti namenjena financiranju terapij in pripomočkov, ki niso kriti iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

“Veseli baloni” bodo zadnjič poleteli v zrak prav na svetovni dan cerebralne paralize, 02.10.2013, ob 18. uri, pred Kulturnim centrom Laško. Sledil bo program na odru Kulturnega centra.

Organizator: Društvo Vesele nogice s pomočjo in podporo STIK-a in Občine Laško.