Facebook Twitter Youtube

(Drugačna) Vloga staršev ob najstnici oz.najstniku

Vrsta dogodka: razprava (diskusija)

Lokacija: On line (Platforma Zoom)

Termin: 16. november 2021 ob 20.30

Pogovarjali se bomo o tem, kaj najstnica oz. najstnik najbolj potrebuje, čeprav na videz ne kaže tega. Kakšen odziv lahko pričakujemo ob najstnicah/najstnikih in kako ob njihovem čustvenem valovanju starši lahko ostanemo mirni?

Kako najstnik počasi vstopa v odrasel svet? Tako, da ga ne obravnavamo več kot otroka, ampak se z njim odraslo pogovarjamo.
In kje je tu za starše izziv?

Predvsem v tem, kako se sploh pogovarjati. Najstnica in najstnik nas pogosto zavračata, več časa preživita v svojih sobi in odgovarjata sila kratko. Na čase tudi odreagirata prav otročje.

Naša gostja bo Nada Zupančič, zakonska in družinska terapevtka ter imago facilitatorka. V zadnjem času vodi mentorska srečanja za mame najstnikov, predava in tudi terapevsko osebno spremlja starše najstnikov.

Za njo je 11 let dela med mladimi v Zavodu sv. Stanislava. Pri svojem delu izhaja tako iz strokovnih in praktičnih spoznanj ter lastnih izkušenj, saj je tudi sama mama trem odraščajočim otrokom. Zelo so jo obogatile delavnice in knjige Brene Brown in Alenke Rebula ter Daniela Siegla.

Dogodek organizirajo: skupina mam Domačice.