Facebook Twitter Youtube

Kako vzgojiti dobrega menedžerja?

Vrsta dogodka: razprava

Lokacija: Dvorana Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva cesta 1/IV, Ljubljana

Termin: 3. oktober ob 19.00

Opis: Organizacije, profitne in neprofitne, težko najdejo dobre menedžerje. Kje naj se ti formirajo? Izobraževanja za menedžerje povečini niso celostna, saj pogosto razvijajo le znanja in spretnosti, zelo malo pa se posvečajo razvijanju značaja, ki je pri vodenju ključnega pomena. V svetu 4.0 biti menedžer postaja nekaj čedalje bolj vsakdanjega in samoumevnega. Od vsakega, se pričakuje, da bo vsaj menedžer samega sebe.

V družbi menedžerjev tako iz profitnega sektorja kot tudi iz neprofitnih organizacij bomo skupaj z mladimi ter s predstavniki izobraževalnega sistema na podlagi osebnih izkušenj poskusili ugotoviti, kakšno izobraževanje potrebujemo, da bodo mladi lahko v svetu 4.0 odgovorno prevzemali menedžerske vloge.

Z nami bodo:
– Anton Kokalj, koordinator programa Moje podjetje v Sloveniji, ki mlade uči podjetništva,
– Milan Matos, nekdanji direktor Mladinske knjige in prejemnik priznanja Združenja manager za življenjsko delo na področju menedžmenta,
– Irena Mrak Merhar, načelnica ZSKSS, menedžerka v nevladni organizaciji,
– Marko Zajc, podjetnik, vinar in glasbenik, ter
– Klemen Matk, kmet z Matkovega kota.

Projekt »Inkubator 4.0 – družbene pobude za večjo zaposlenost in boljšo prihodnost« skozi proces usposabljanj mladim pomaga do zaposlitev v svetu 4.0. Naložbo financirata Republika Slovenija – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Dogodek organizira: Socialna akademija v okviru projekta Inkubator 4.0