Facebook Twitter Youtube

Kje je tvoja pot?

Včerajšnji ponedeljkov dan v okviru Socialnega tedna je bil zelo bogat in pester. Zvrstilo se je kar 12 dogodkov po vsej Sloveniji, od duhovnih in vzgojnih predavanj ter pogovorov na različnih lokacijah v Ljubljani in Razkrižju, filmskega večera na Socialni akademiji, do delavnic, športnega dogodka v Tolminu in medgeneracijskega srečanja v Hiši generacij Laškem.

Na Ježici v Ljubljani pa je skupina mamic pripravila uspešen večer z naslovom Otrok, kje je tvoja pot?. Odziv udeležencev je pokazala na skrb in zavedanje odraslih in staršev o življenjski vlogi otrok in mladih. Dve izjavi udeležencev lahko povzameta temo večera in sicer, da so »najstniki zelo negotovi glede svojih talentov« ter da je “v otroka že položeno poslanstvo, Božji dar, ki ga je treba blagoslavljat in klicat Svetega Duha, da ga pomaga odkrivat.

“V okviru pevske delavnice Zapoj na ves glas v organizaciji Mladinskega informativnega centra so udeleženci spoznali, da je naše celotno telo inštrument ter da je tudi fizična priprava predpogoj za dobro petje.

Na Dobrovi so v okviru predavanja Roberta Kržiča na primeru izkušnje iz Kitajske govorili o bogastvu in raznolikosti ljudi. Skupna ugotovitev udeležencev je bila, da v sebi ne smemo nikoli pozabiti tiste iskrice, ki nam daje moč in navdih, da gremo naprej. Svoje veselje in rast lahko delimo z drugimi, saj ljudje v sebi skrivamo veliko bogastva. Seveda moramo iskreno sprejemati in dajati. Med nami pa so lahko tudi razlike.