Facebook Twitter Youtube

Otroci potrebujemo gozd

Za nami je zopet še ne dan, ki se je šibil pod vrsto pestrih dogodkov Socialnega tedna. Tule vam jih za okus ponujamo le nekaj.

V Kamniku je potekala predstavitev nove knjižice Otroci potrebujemo gozd, ki je bila popestrena z uvodno meditacijo o gozdu, nagovorom župana Občine Kamnika in postrežbo pečenega kostanja. Mag. Natalija Györek iz Inštituta za gozdno pedagogiko je predstavila idejo in motivacijo za pisanje priročnika in glavna vsebinska sporočila, ki jih ta prinaša. »Človek ne bo mogel dimenzionirati igralnice ali igrišča takega, kot ga da narava sama. Otrok točno ve, da ga za vogalom čaka nekaj drugega.

Društvo Plus5 nam je pokazalo kako na kreativni način zopet uporabiti že odrabljene jeans kavbojke. Iz njih so udeleženci ustvarjali torbe, takšne in drugačne.

Prisluhnili smo ga. Vidi Celarec o vlogi in vplivu glasbe na naše življenje, kako glasba spreminja naša doživljanja in vpliva na čustvene spremembe in ima lahko velik vpliv na kvaliteto našega življenja.

Glasbeno pevski večer v MIC-u, ki ga je popestrilo medgeneracijsko druženje. Dva očka sta s sabo poleg kitar pripeljala celo svoj naraščaj. Vzdušje je bilo vrhunsko, ker so bili z nami vrhunski glasbeniki: Grega Strajnar, Jan Giacomelli, Jerneja Rovtar…