Facebook Twitter Youtube

Si upaš biti VELIKAN UPANJA?

IMAG0216

Predstavitev je potekala v prostorih MMSM (Mestni mladinski svet Maribor), na Trgu revolucije 9 v Mariboru, v ponedeljek, 23. septembra 2013, ob 17h in je trajala vse do 18.30h.

Predstavili smo nov mentorski program, ki je hibrid iz dveh več kot 100-letnih tradicij dela z mladimi: Don Boskovega preventivnega vzgojnega sistema in Big Brothers Big Sisters iz Amerike.

Program VELIKANI UPANJA omogoča in zagotavlja prijateljstvo, usmeritev, podporo in zabavo otrokom in mladim, in sicer z ustreznim, pozitivno naravnanim odraslim mentorjem, ki je pripravljen darovati svoj prosti čas – Velikanom, s katerim bo otrok/mladostnik zgradil in negoval kvaliteten odnos, ki bo obema prinašal veliko zadovoljstva.

VELIKANI UPANJA pomagajo Malim pri razvoju zaupanja, izboljšanju samozavesti in samopodobe, pri osebnem opolnomočenju, razvijanju socialnega kapitala in socialnih veščin, kar jim ob igri, veselju in smehu omogoča v polnosti dosegati svoj potencial v šoli in življenju ter tako osebno rasti in napredovati, obojim pa obogati in polepša življenje.

Na predstavitvi programa VELIKANI UPANJA, so udeleženci iz prve roke izvedeli, kaj pomeni biti Velikan, kako biti Velikan odseva v življenju posameznika, prav tako pa so lahko slišali, kaj o programu VELIKANI UPANJA meni stroka – z nami so govorili tudi socialni in strokovni delavci ter Velikani.