Facebook Twitter Youtube

Skok na kmetijo Ježek

IMG_1622 (Small)S Klaro Ramovš in Marto Sekolonik smo skočili ven iz mesta na kmetijo  skupaj z 12 odraslimi udeleženci in 3 otroki. Doživljali smo kmetijo, ki na preteklosti gradi sedanjost. Prva skupina je razmišljala in se pogovarjala o starih sortah sadnega drevja, druga skupina o orehu. Tretja skupina pa je razmišljala o novodobni pridobitvi – mobilnem telefonu, kar je bil lep most do naslednjega skoka, to je skoka v komunikacijo. Skozi voden intervju smo osvežili temeljno znanje, ki je pomembno za izboljšanje medosebnih odnosov. To je znanje, ki nam pomaga skočiti ven iz ustaljenih vzorcev in navad.

Nekaj utrinkov udeležencev  druženja:

Lepo preživeto popoldne v naravnem okolju s sproščenimi obiskovalci. Hvala vsem.
Lepo združeno prijetno s koristnim. Prijetno v naravi in domačem okolju sredi mesta. Koristno – hvala Klara in Marta. Vse to bi moralo biti obvezen del izobraževalnega sistema.
Prijeten dan, napolnjen z odnosom do zgodovine, narave in tudi do sebe in soljudi.
Hvaležna sem za to priložnost doživetja na kmetiji ter boljše razumevanje zakonitosti v človeških odnosih.
Zame je bil dogodek prijeten, poučen, spodbuden. Imel sem možnost aktivno sodelovati. Videl sem dren izjemne velikosti. Obnovil temeljne resnice o medosebni komunikaciji.
Zelo prijetno druženje v lepem okolju. Zanimivo podano komuniciranje. Čas, da se zamislim nad svojimi dejanji oziroma sprejemanjem najbližjih. Hvala vama.

S hvaležnostjo se bomo spominjali današnjega dne, ki smo ga skupaj z udeleženci doživeli na Kmetiji Ježek. Veseli sva za lepo in dejavno sodelovanje vseh. Hvala tudi naši gostiteljici Mojci, ki nas je prijazno sprejela in nas pogostila.

Skupaj smo prišli do spoznanja, da je v naši družbi pomembno gojiti zdrava jedra manjših skupin, ki lahko prispevajo k boljšim odnosom v naši celotni družbi.

 

 

, ,