Facebook Twitter Youtube

Skrivnosti rifniške zvezde

imagesKDAJ:  v soboto, 28. septembra 2013, ob 9.00 uri

KJE: na Arheološkem parku Rifnik.

 

Dandanes se vsak pogovor vrti okoli izkoriščanja mladih, večina jih je brez zaposlitve. Mladi se vsak dan sprašujejo, komu zaupati in, ali obstaja vsaj kanček upanja, da bodo uresničili svoje sanje, ki so jih sanjali v ranem otroštvu. Brez upanja je človek tudi manj ustvarjalen in manj pogumen, da stori tisti usodni korak k izboljšanju svojega življenja. Tudi v Šentjurju imamo veliko mladih, ki so izgubili vsaj delček tega upanja, zato jim ponujamo priložnosti v organiziranju različnih dogodkov, kjer se lahko prikaže kakšna podjetniška priložnost, kot je tale na Rifniku, ki ponuja različne ideje za mlade etnologe.

 

Letos se bomo osredotočili na vse generacije; popeljali jih bomo po Rifniku ter jih z interakcijo in tudi med igro učili zgodovino ter z njo povezali najdbe na Rifniku.

Obiskovalcem bomo predstavili vsa pomembnejša obdobja (od prvih dokazov življenja na Rifniku v prazgodovini do antike), ki so pustila svoj pečat na tem vozlišču kultur. Prepoznavali bomo umestitev sakralne arhitekture v prostor in pomen izbire lokacije kot svetega mesta.

Obiskovalce bomo seznanili z načinom življenja različnih kultur, jim pokazali, kako so včasih kuhali in lovili, kako so ženske izdelovale oblačila in nakit, skupaj se bomo naučili, kako so nekdaj pisali … Otroke bomo na vrh Rifnika popeljali po tako imenovani pravljični poti.

 

ORGANIZATOR: Zavod Etno-Eko