Facebook Twitter Youtube

Socialni teden 2015 je za nami

DSC_0298

Z mednarodnim simpozijem o stanju civilne družbe v Sloveniji v Državnem svetu RS, 7. oktobra, se je končal letošnji Socialni teden. V času med uvodno okroglo mizo in zaključnim seminarjem prejšnji konec tedna, se je po celi Sloveniji v sklopu Socialnega tedna 2015 zvrstilo preko štirideset dogodkov. Obiskovalci smo se srečevali v knjižnicah, župniščih, kulturnih domovih in tudi v naravi.

Od sredine julija do začetka oktobra se je na blogu Socialnega tedna zvrstilo preko trideset piscev, ki so se dotaknli vseh vsebinskih področij letošnjega Socialnega tedna: edinosti, identitete, odnosov, resnice in predvsem dialoga.

Na spletni strani socialnega tedna je objavljenih preko dvajset poročil z dogodkov in več kot deset video zapisov. Ponovno smo ustvarili bogat arhiv pogovorov, misli in idej, h katerim se bomo lahko vračali tudi v naslednjih tednih in mesecih.

Mislim, da smo vsi, ki smo se letos kakorkoli vključili v priprave na Socialni teden upravičeno ponosni na svoje delo. Hvala vsem, ki ste podarili svoj čas za organizacijo, izvedbo ali le obisk kakega od dogodkov. Hvala mojstrom pisane besede, ki ste prispevali svoja razmišljanja, poročila in zapise v medijih. Hvala vodstvu in zaposlenim na Socialni akademiji. In ne na koncu hvala vsem prostovoljcem ožje organizacijske ekipe.

Socialni teden, forum forumov, praznik civilne družbe, je dokaz, da ima Slovenija ljudi, ki zmoremo skočiti ven iz obdobja, si zaupamo in znamo sodelovati, se zavedamo, da je dajanje prejemanje in predvsem, da moramo to življenje, ki ga imamo, zaživeti in ne le preživeti. V iskanju dialoga.

Na svidenje prihodnje leto na Socialnem tednu 2016. Vse dobro, Janko Korošec

DSC_0272