Facebook Twitter Youtube

VIDEO: Primož Kozmus, Leda Krošelj, Lara Omerzu o olimpijskih igrah

V Brežicah imamo posebni privilegij, da imamo kar tri udeležence Olimpijskih iger in od tega dva prejemnika medalj. Primož Kozmos je osvojil zlato v metu kladiva, Leda Krošelj pa se je ravnokar vrnila skupaj z Laro Omerzu iz mladinskih olimpijskih iger na Kitajskem, kjer je osvojila bron v skoku s palico. Vsi trije bodo gostje srečanja, saj so gotovo “skočili ven” na svoj športen način, tokrat pa so nam  ta svetovni dogodek prikazali še iz drugih plati.

Zbrani v Slomškovem domu, ki počasi postaja eno izmed stičišč mesta in Župnije Brežice so Primožu Kozmusu postavili tudi nekaj vprašanj, predvsem s področja njegovega družbenega delovanja, saj se je z zavzemanjem za pravice športnikov izpostavil, pri tem pa, kot je povedal, pridobil življenjske izkušnje, ki so vedno koristne.
Kot je povedal Primož Kozmus in kot je poudarila obiskovalka, se moramo znati veseliti uspehov drugih, biti hvaležni za priložnosti in si ves čas prizadevati za več in bolje. Vse to je združeno v našem olimpioniku in vse to z veseljem predaja tudi naprej, tudi mladim uspešnim atletom, ki so vedno veseli druženja z njim.
Dopoldne, ki smo ga namenili vpogledu v druge kulture, je tako prineslo predvsem spoznanja o nas in naši istovetnosti. Zaključili pa smo tako kot je v navadi – s klepetom ob domačih dobrotah v času trgatve – z vinom, potico, piškoti in domačim grozdjem.

 

, , , ,