Facebook Twitter Youtube

Zakaj še za-upaš po ločitvi

st201326. septembra se je v frančiškanskem samostanu v Kamniku odvila okrogla miza z naslovom Zakaj še za-upaš po ločitvi, Pripravila jo je založba Emanuel v sodelovanju Socialne akademije. Povod za izbrano temo je bil izid knjige Srečanje ljubezni in resnice: pot upanja za ločene in/ali znova poročene kristjane pri založbi Emanuel.
Ob moderatorju Robertu Štabi so se zbrali gostje Barbara Košuta, Marija Cigoj, Helena Reščič Granda, Vili Granda, Andrej Saje in Vili Lovše. Vseh skupaj sedem, pet laikov, vsi z izkušnjo razpadlega zakona in dva duhovnika, ki se tudi srečujeta s tovrstnimi zgodbami, eden na cerkvenem sodišču, drugi v konkretnem pastoralnem srečevanju.
Po krajši predstavitvi knjige je moderator izzval sogovornike, da so nam zaupali svoje boleče zgodbe. Vsaka je bila drugačna, pretresljiva, a v vsaki je bilo čutiti močno božjo navzočnost. Večkrat v večeru je bilo slišati, kako nas Bog ljubi in poišče tam, kjer smo, tudi če smo zelo na dnu. In, da nam po veri podarja brate in sestre, cerkveno občestvo, brez katerega se kristjan ne more bližati Gospodu. Pogovor je bil močna spodbuda k sprejemanju drug drugega kot brata/sestro v Kristusu.
Na okrogli mizi je bilo približno petindvajset udeležencev.

 

, , , , ,