Facebook Twitter Youtube

Zaključni seminar izpostavil vprašanje: »Zakaj sem tu?«

DSC_0273

Zaključni seminar Socialnega tedna 2015 je med 2. in 3. oktobrom potekal v Celju. Udeležilo se ga je nekaj več kot 30 udeležencev in udeleženk, ki so skupaj v dialoškem procesu iskali odgovore na vprašanja, kje je civilna družba v Sloveniji in kam jo velja usmerjati.

Seminar je bil vsebinsko nadaljevanje zaključnega seminarja iz leta 2013, metodološko pa se je od njega precej razlikoval. Leta 2013 so vsebino oblikovali odlični govorci, tokrat pa je vnaprej pripravljena predavanja skladno z naslovom celotnega Socialnega tedna v celoti nadomestila dialoška metoda.

Intenzivni pogovori so udeležencem, pretežno državljanom, aktivnim v civilni družbi na lokalni ali nacionalni ravni, omogočili postavljanje temeljnih vprašanj, kot so vprašanje učinkov njihovega dela, identifikacije resničnih potreb, odkrivanja osebne strasti do dela v civilni družbi in podobnih.

Seminar je imel, kolikor je to mogoče vrednotiti nekaj dni po njem, močne učinke na vnaprejšnje civilnodružbeno delovanje udeležencev – v okviru Socialnega tedna in izven njega. Pripravili pa smo tudi zaključke, ki jih je na simpoziju v Državnem svetu 7. oktobra 2015 v svoj prispevek umestil Matej Cepin kot eden od moderatorjev in obenem poročevalec s seminarja (video prispevka).

 

DSC_0300  DSC_0267