Facebook Twitter Youtube

Zaključni seminar Socialnega tedna 2015: Kdo smo in kam hočemo?

Zaključni seminar Socialnega tedna je v prvi vrsti namenjen tistim, ki na Socialnem tednu pripravljajo dogodke in predstavnikom civilne družbe.

Čemu zaključni seminar?

Izkušamo vedno večji prepad med državljani in institucijami. Državljani se počutijo odrinjeni od odločanja, pojavlja se apatija.

Civilna družba naj bi bila medij med državljani in institucijami. Po eni strani naj bi državljanom omogočala udejstvovanje v družbi in izražanje njihovih potreb, po drugi strani pa naj bi institucijam omogočala, da bi bile bolj v stiku z realnimi potrebami državljanov.

Kakšna pa je naša civilna družba? Še posebej tisti njen del, ki izhaja iz temeljne vrednote človekovega dostojanstva? Naslavlja prave potrebe? Odpira prava vprašanja? Je dovolj blizu ljudem in institucijam?

Več o pomenu civilne družbe si lahko ogledate v spodnji epizodi risanke Ferdo in Pastir.

 

O čem?

Na zaključnem seminarju se bomo dotaknili naslednjih področij:

  • Kakšna je identiteta krščanskodemokratskega svetovnega nazora?
  • Analiza stanja civilne družbe v Sloveniji in trendov med državljani?
  • Vizija: kakšne spremembe želimo in za kaj si prizadevamo?
  • Ideje in novi pristopi
  • Sodelovanje in medsebojno povezovanje

Kako?

Seminar bo potekal v duhu Socialnega tedna 2015. Še posebej se bomo trudili udejanjiti geslo V iskanju dialoga. Struktura seminarja ne bo temeljila na govorcih in diskusijah, ampak na spodbujanju dialoga.

Seminar bosta vodila izkušena moderatorja.

Kje in kdaj?

Potekal bo v Domu sv. Jožef v Celju od petka, 2. oktobra s pričetkom ob 16h do sobote, 3. oktobra z zaključkom ob 15h. Nastanitev bo v eno- in dvoposteljnih sobah.

Kotizacija

Udeležba na seminarju je za pripravljalce dogodkov in vabljene goste brezplačna. Vključuje stroške programa, prehrane in nastanitve. Ostali prijavljeni udeleženci plačajo 35 € kotizacije.

Prijave

Želite na seminar? Izpolnite prijavnico!