Facebook Twitter Youtube

Znan je naslov Socialnega tedna 2017

Z devetim Socialnim tednom prehajamo v obdobje poglobljene obravnave ukrepov za boljšo državo, ki smo jih oblikovali v procesu zadnjih dveh let. Zdaj gre le še za prihodnost.

Naslov devetega Socialnega tedna, ki bo od 28. septembra do 7. oktobra 2017 potekal po Sloveniji, bo “Delam, da (pre)živim“.

Večino svojega časa ljudje posvetimo delu. Delu, ki nam omogoča zaslužek za preživetje in tudi drugim oblikam, s katerimi izpolnjujemo osebno poslanstvo. Z delom se srečujemo v svojem gospodinjstvu, pri oblikovanju prostega časa, pri skrbi za šibkejše in pri delovanju za skupno dobro. Delo je tisto, ki nam omogoča razvijati talente. Delo je dejansko temelj dostojanstva vsakega posameznika.

Čas, ki ga živimo, je zaznamovan s hitrimi spremembami, ki vplivajo tudi na to, kaj, zakaj in kako delamo. Na svet dela vplivajo nove tehnologije (industrija 4.0). V novih okoliščinah sta še posebej pomembni posameznikova svoboda in odgovornost. Kljub dinamiki časa, ali še posebej zato, velja, da si ljudje zaslužimo dostojno življenje v vseh obdobjih. Na nagle spremembe bo lahko odgovarjal le kakovostno formiran, izobražen in predvsem učljiv posameznik. Ob strani mu mora stati urejena država.

Na vse naštete izzive bomo poskušali odgovarjati v okviru devetega Socialnega tedna. Srečevali se bomo na predavanjih in pogovorih, posamič in na okroglih mizah, z govorjeno in pisano besedo, v dvoranah in v naravi. Bodite del tega gibanja tudi vi!

novicka-naslov 2016-01