Facebook Twitter Youtube

Drugi dan Socialnega tedna

Drugi dan Socialnega tedna ponuja 7 raznolikih dogodkov po vsej Sloveniji.

Dan odpre predavanje predavanje Jasmine Lambergar v Centru starejših – hiši generacij Laško, ki se prične ob 16h pod naslovom Ko spomini bledijo. Tema predavanja bo Alzheimerjeva bolezen in kako z njo živeti.

Naslednji dogodek drugega dne Socialnega tedna bo predavanje Polone Vesel Mušič, ki bo predstavila ugotovitve o birmanski pastorali v Cerkvi na Slovenskem in spregovorila tudi o aktualni temi osipa po birmi. Predavanje Nosilci v birmanski pastorali – kdo daje in kdo prejema? se bo pričelo ob 16.30h na Teološki fakulteti v Ljubljani.

V Središču Rotunda v Kopru bo terapevt Miha Kramli spregovoril o družinskem življenju: o miselni enotnosti staršev, njihovih pravicah, postavljanju meja, moči staršev v povezavi s stabilnostjo otrok in v puberteti ter odprl tudi temo odvisnosti. Predavanje Usklajenost starševskih vlog se prične ob 19h.

Več dogodkov se bo pričelo istočasno ob 19.30h. V župnišču v Šenčurju bodo Janja Frelih Gorjanc, Špela Tušek Strniša in Miha Sekolovnik na okrogli mizi spregovorili na temo Medgeneracijski odnosi s podnaslovom Skozi odnose, zamere in krivice v družini do svobode kot milosti.

V Ljubljani, v župnišču župnije Sveti Peter, lahko prisluhnete Stanku Gerjolju, katerega predavanje nosi naslov Ne-Zaupanje kot ključno vprašanje odnosov med generacijami. Predavanju bo sledil pogovor s profesorjem Gerjoljem.

Ob obletnici razglasitve škofa Antona Martina Slomška za blaženega bo o škofu kot povezovalcu generacij v Teharjah spregovoril zgodovinar Stane Granda. Njegovo predavanje nosi naslov:  Anton Martin Slomšek – povezovalec generacij.

Zadnje v tem opisu – a zato nič manj vabljivo – je predavanje Silve Matos, ki bo v Svetem Duhu pri Škofji Loki skupaj z udeleženci predavanja razmišljala na temo Ko otroci odidejo: med zaupanjem in kontrolo. Tudi v župnijski cerkvi v Svetem Duhu pri Škofji Loki se predavanje prične ob 19.30h.

, , , , , , , ,