Facebook Twitter Youtube

Jože Možina o zaupanju medijem

mozinaV župniji Pivka smo v soboto,28.9. v okviru Socialne akademije prisluhnili pogovoru Jožeta Možina z naslovom Ali zaupaš medijem? Pogovor je vodil župnik Marjan Škvarč.
Gospod Jože Možina je poudaril, da so naši mediji neuravnoteženi. Novinarji pogosto ne iščejo resnice in dobrega. To ima velik vpliv na stanje v naši domovini. Žal smo prav kristjani pogosto pasivni, neodzivni in si ne upamo izraziti svojega mnenja. Verjetno to izhaja tudi od tega, da nismo bili navajeni pluralnosti in hkrati zavedanja, da smo kot kristjani dolžni opozarjati na napake, laži, manipulacije. Kaj beremo in kako beremo? Premalo se trudimo za podporo medijev, ki pišejo tudi o drugi strani in resnici.
Spodbujal nas je k državljanskemu ponosu in pogumu. V pogovoru smo se dotaknili njegovega izjemnega dokumentarnega filma o misijonarju Pedru Opeki o katerem pravi, da pravi svetilnik in sodobni prerok. Njegov film nagovarja ogromno ljudi tudi drugih veroizpovedi.
Kot pobudnik civilne družbe za pravično Slovenijo, gibanja, ki združuje 44 društev, nam je opisal namen in cilj tega dela.
Ob koncu sem dodala svojo misel, da smo prav mi upanje za prihodnost. Vsak je odgovoren v smislu solidarnosti v skupno dobro. Biti kristjan pomeni biti tudi aktiven državljan, vedno in povsod braniti resnico, pravičnost in dostojanstvo vsakega človeka.