Facebook Twitter Youtube

Ptice upanja gnezdijo v Grosupljem

Kje gnezdijo ptice upanja? 

ira v krogugnezdoindijanske pticedada Mestna knjižnica Grosuplje je bila v četrtek, 26. 9. ob 19. uri gnezdo dogodku, ki si je postavljal to vprašanje. Zunanji del tega gnezda je bila razstava Tine Smrečnik, ki je postavila na svetlo svoje ptice iz gline, volne, kamna, železa in lesa. Notranjo mehko oblogo pa je v presenetljivem zaupanju  naredilo vseh 50 udeležencev, ki je delilo svoje misli, smeh in pesmi. Vodilna ptica tega drugega dela je bil Ira Zorko.

 

V prvem delu smo se zbrali ob razstavi, primerno pozornost namenili Socialnemu tednu, ki je drevo za naše

pevci

gnezdo, pa tudi predstavitvi sodelujočih, kjer nas je odlično vodil Marjan Bunič. Nato je vodstvo predal Iri Zorku, ki nas je povabil v dvorano, kjer smo naredili krog. Krog je metoda, ki spodbuja vključenost, iz te se rodi zaupanje. Tema, ki smo ji sledili,  je bila doživljanje dela z rokami – kaj naše roke zmorejo takega, kar prinaša za-upanje, kdaj svoje roke doživljamo najbolj dragoceno, kako lahko drug drugega opogumimo za več dela z rokami. Govoreči kamen je spodbujal vse v krogu k delitvi misli in poslušanju drug drugega. Na koncu se je dogodek iztekel v pesem, ki jo je prispevala (sprva) četrtina kroga: solisti Dada, Marjan in Vanč in še deset članov glasbene skupine Pesem tisočerih zvonov, na koncu pa je bil v pesmi ves krog.

Dogodek je snemala Socialna akademija, tako da imate priložnost zavrteti čas nazaj in se nam pridružiti v gnezdu, kjer smo dobro ogreli naše peruti, da bomo lažje leteli v smeri za-upanja.

 

Tina Smrečnik