Facebook Twitter Youtube

Skočimo do zvezd!

Včeraj, drugi dan socialnega tedna, se je zvrstilo kar nekaj dogodkov. Na Kamniškem, kjer si društvo Demos in društvo sv. Jakoba prizadevata, da se grobišča povojnih pobojev primerno uredi in obeleži, je svoja pričevanja podelilo tudi nekaj prisotnih. Dejali so: »Človek je postal človek, ko je začel pokopavati svoje mrtve. Vsakdo ima pravico do groba. Bil je težek večerni dogodek, a takega nam je ponudila naša zgodovina,« so dejali.

V društvu Blaža Potočnika v čitalnici in knjižici Šentvid pa so pozivali »Skoči ven iz megle«. Ugotovili so, da je v četrtni skupnosti Šentvid zgodovinsko potrjenih 11 naselij, manjkajo le še table na »terenu«. Na izvozu Lj.-Brod stoji tabla, ta pa je tudi edina. Potem se naselja izgubijo, nimajo imen. Prvi korak k informacijskim tablam o naseljih je tako za nami. Čakamo na drugega.

S sproščenostjo in modrostjo, poroča Mateja Šter, je v župniji Šenčur navduševal in obujal zdravo pamet ravnatelj kranjske gimnazije, mag. Franc Rozman. Če imate doma najstnika, vam svetuje:« Starši, razdelite se v dve skupini. Navedite svoje stiske, potem naj stiske prve skupine rešuje druga in obratno. Če drži, da je pri sosedu vse boljše je tudi ‘sosedovega’ otroka laže vzgajati.

Glasba ljudi lahko zdravi, je dejala Vida Celarec v župniji Dravlje, Karmen Intihar, pa je ob plesni glasbi poskrbela, da so udeleženci začeli skakljati hitreje in prijetno razgibala vse na plesišču v Bevkah.

V Pivki so se z mag. Bojanom Mevljem spraševali o pomenu socialnega podjetništva in posredovali  strokovne in argumentirane ideje lokalnemu centru za razvoj. Bili so uspešni, saj se jim je že včeraj pridružila nova mlada sodelavka.

V Društvu katoliških pedagogov Slovenije je skok ven omogočila predavateljica Urška Grmek s predstavitvijo svojega in mednarodnega družabnega omrežja AWESOMI. Omrežje omogoča oblikovanje in promocijo talentov z vidika iskanja zaposlitve in boljšega prostora v življenju. In naj vam zaželimo in podelimo  z vami moto socialnega omrežja AWESOMI, ki pravi: “Vse kar delamo s srcem, nam pomaga doseči zvezde.”