Facebook Twitter Youtube

Uvodna okrogla miza Socialnega tedna 2015

DSC_0038

Oglejte si posnetek uvodne okrogle mize

Za dialog le strpnost ne zadošča, treba je nekaj več. Sogovornika je treba spoštovati in sprejeti njegovo identiteto.Odprta vprašanja se da reševati le na dialoški način. Dialog v Evropskem parlamentu je namenjen iskanju tistega, kar nas povezuje. V razpravah, ki se sicer včasih tudi spustijo pod prag spoštovanja, so najbolj pomembne ideje. Za razpravljalce niso bistvene starost, spol, svetovni nazor sogovorcev.

Način, kako smo do sedaj razumevali begunsko problematiko ni pravilen. Integracija ni le to, da za prebežnike odpremo naše hiše, odpreti moramo tudi naša srca.

Sodelovanje in mir v Evropi nista samoumevna. Dialog je dialog le takrat, ko rojeva dober sad.

To je le nekaj misli z okrogle mize, na kateri se je Andreja Kokalj pogovarjala z gosti ddr. Vereno Vidrih Perko, Andrejem Šterom, mag. Klemenom Žumrom in msgr. dr. Jožetom Plutom.

Obiskovalci, ki so se udeležili uvodnega dogodka letošnjega Socialnega tedna, so lahko prisluhnili dobri uri pogovora, v katerem je beseda tekla tako o prisotnosti dialoga v ožjem krogu, v družini, s sodelavci, kot tudi o potrebi za pripravljenost na dialog o aktualnih dogodki globalnih razsežnosti, v katere se je povsem konkretno Slovenija vključila ravno v teh dneh.

V imenu zmagovalca fotonatečaja, Anžeta Raka, ki je pofotkal zmagovalno podobo, ki krasi vse materiale Socialnega tedna, je bon za 100 EUR prevzel gospod Janez Rak. Zgodba s fotografije je s pripovedjo starega ata Joane (deklice, ki je “glavna zvezda” na podobi) še bolj zaživela pred očmi obiskovalcev in ganljivo sklenila formalni del okrogle mize.

DSC_0020

DSC_0028

DSC_0043

 

, , , , , , , ,