Facebook Twitter Youtube

Polona Štampe: Verjamem v “lokalne” skupnosti

domaciceMorda se globalno gledano res vse podira, a »lokalne skupnosti« v mojem življenju delujejo odlično. Skupina mamic (se dobiva v župniji Ježica) s katero sem se dobivala v času porodniške, Skupina Blagor ženskam (skupine dela po knjigi A. Rebule, Blagor ženskam), spletna skupnost mamic in zakonska skupina Najina pot mi zelo pomagajo. Od njih dobivam dobre nasvete, materialne dobrine (obleke, čevlje za otroke …). V pripadnosti tem skupinam dobivam moč, da se spopadam z vsemi izzivi, ki so in ki prihajajo.

BREZ DENARJA NI MUZIKE

Vse skupine pa ne pomagajo kaj dosti, če ni denarja za položnice. »Pogodbe o zaposlitvi ti ne bomo podaljšali.« V petih letih sem to slišala trikrat. Vsakič ko se je to zgodilo, sem molila, da bi našla delo, ki ga rada opravljam. Nikoli do sedaj ni trajala moja molitev več kot en mesec in že sem imela službo. Zgodilo se mi je, da sem opravljala službo, ki je res nisem marala. Že po enem tednu sem vedela, da ne bo šlo. Na poti domov sem se kregala z Bogom, naj mi »zrihta« drugo. Še predno sem prišla domov, sem prejela klic na mobilni telefon, naj pridem naslednji dan na razgovor. Ponovno se je srečno izteklo.

Sedaj je pred mano zopet preizkus zaupanja, ko se soočam z izgubo zaposlitve. Obdaja me nelagodje, hkrati pa se prebuja spomin na pretekle pozitive izkušnje, ko sem bila uslišana in obljuba, da skrbi za nas (Lk 12,22–34).

 

Polona Štampe

 

/ Skupina mamic Domačice po dveh uspešni dogodkih lani in predlani tudi v letu 2013 prireja dogodek v okviru Socialnega tedna. /