Facebook Twitter Youtube

Živahne zadnje priprave

DSCN4692

Teden dni pred uvodno okroglo mizo, v četrtek, 17. septembra, je v Ljubljani potekalo še zadnje srečanje vodij dogodkov Socialnega tedna 2015.

Zadnje srečanje, ki že po tradiciji poteka tik pred začetkom intenzivnega dogajanja, je bilo v letošnjem letu vsebinsko najbolj polno doslej. Doživeli smo otvoritev slikarske razstave, premiero videa, dve kakovostni predavanji, en intervju, en dialog in pogostitev. Obenem pa je bilo srečanje namenjeno tudi prevzemu promocijskega gradiva.

Slikarsko razstavo z naslovom Igra je v učilnici Socialne akademije ob tej priložnosti otvorila Evgenija Jarc. Andrej Somer je premierno predstavil promo video letošnjega projekta. Vodja projekta Janko Korošec je v prvem predavanju predstavil nekaj napotkov za izvedbo kakovostnega dogodka.

DSCN4691

Mario Plešej, vodja projekta SOS (Spominjamo – opominjamo – spreminjamo) je predstavil dobro prakso spodbujanja dialoga med mladimi o slovenski travmatični izkušnji skozi snemanje dokumentarnih filmov. Predstavil je tudi enega od produktov tega projekta: kratki film z naslovom Zgodbe od včeraj, ki sta ga pripravila 18- in 19-letnik.

Kaja Kosec iz Zavoda Za dialog pa je v zaključnem delu predstavila teoretične in praktične osnove dialoga. Skozi vprašanje, kaj je in kaj ni dialog, je udeležencem srečanja ponudila tudi kopico namigov, kako pravzaprav izgleda dialoški javni dogodek.

Organizatorji smo pripravljeni. Pa vi?

,