Facebook Twitter Youtube

Zgodba iz življenja za življenje

V sklopu 4. Socialnega tedna 2012 je s svojo temo Ko otroci odidejo – med zaupanjem in kontrolo nastopila pri Svetem Duhu pri Škofji Loki 18. 9. 2012 gospa Silva Matos, z njo pa je prišel tudi Milan, njen mož..

Zanimivo: okoliščine, v katerih živimo, odnosi, za katere si prizadevamo in jih pravzaprav poznamo – a posredovane z mirom, gotovostjo, sprejemajoč tudi nepopolnosti – skratka posredovane pričevanjsko. Kako si prizadevati za držo miru v času odhajanja mladih v svoje življenje; kako ohranjati držo aktivnosti pa vendar dopuščati, da gredo stvari drugače. Kdaj in kako in če sploh reči »to ni prav« in vendar reči, a dopuščati odločitve mladim z mirom v srcu. Kako se vzgajati za ta mir in se ne zagreniti

Kot rečeno je bil z gospo Silvo tudi njen mož Milan, ki je predstavil njuno razširjeno družino pri 4 odraslih otrokih. Konkreten, suveren, pripravljen za nasvet mladim: » Jaz bi tako, a ti se odloči po svoje.« In otroci mnogokrat želijo slišati mnenje starejše generacije. Da, tudi zapleti so in tudi oddaljitve, ki pa so – mogoče obojim – za rast!
Odločitve otrok so vedno prave, saj jih bo življenje samo vodilo do pravih spoznanj. In…pogoji za druženje, če živijo v isti hiši? Ja…pogoji! Mogoče presenetljivi, a ob upoštevanju urejajo in lajšajo odnose.

Tako: zgodba iz življenja za življenje.
Vprašanj ni bilo, ker je bilo povedano VSE.
Čestitke in najlepša hvala za tako pričevanjski nastop. Še si želimo srečanja z vama!

Antonija, Škofja Loka

, ,